Välkommen till Leif och Eila Israelssons Släktsida!   

Här är samlat släktingar och släkt med släkten och vidarekopplingar till vår familj, till Leif kommer de flesta personerna från Västmanland, Värmland, Östergötland, Småland, Öland och Gotland, och till Eila kommer dom flesta från Ångermanland, Västerbotten och Lappland. Jag har valt att använda och sortera efter det släktnamn personerna hade vid födseln, vid namnbyten och när flicknamnet för kvinnan är okänt är namnet efter vigseln understruket. För att få en vettig struktur och hålla ihop platserna har jag valt att sortera platslistan efter socknarna/församlingarna som de var indelta vid den aktuella tiden, och därefter namnen på byarna. De flesta personerna hänger ihop på något sätt. Materialet är hämtat ur födelseböcker, husförhör, död och vigselböcker, Scb-utdrag, sjömanshusens mönstringsliggare, rullor och matrikelböcker  kompletterat med uppgifter av släktingar, samt ur diverse utgivna CD-skivor, samt olika material utlagda på webben och några släktforskarföreningar. Riktigheten kan jag ej gå i god för till 100% då olika uppgifter ibland förekommer i olika utredningar, grava felaktigheter är jag tacksam för om jag blir uppmärksammad på så dessa kan rättas till.

Släktsidorna är anpassade för moderna mobiler, surfplattor och persondatorer med HTML5/CSS3 och innehåller inte längre ramar.

Den nya versionen visar under "hamburgermenyn överst till vänster" förutom personer och platser även listor över registrerade yrken och dödsorsaker samt en sammanställning av exporterade foton.

Senast uppdaterat 20240509

 

Under Fotoknapparna har jag placerat 306 respektive 292 st. numrerade fotografier med personer med anknytning till Leifs släkt på Gotland och Eilas släkt i Arnäs, Ångermanland som vi ej med säkerhet vet vilka dom föreställer. En del av dessa foton har jag i efterhand kompletterat med  namnuppgifter, jag har använt det släktnamn personen hade vid födseln. Kan du identifiera och beskriva vilka som finns på bilderna eller om vi gett någon person fel namn är vi tacksamma för ett mail med uppgifter om dessa.

Foton senast uppdaterade 2012-12-31

"Den som ingen minns har kanske inte funnits

men den som någon minns har säkert funnits."

Med vänlig hälsning

Leif Israelsson

 Jag använder med stort nöje